وکالت بلاعزل چگونه از بین می‌رود

وکالت بلاعزل درموارد ذیل باطل می شود
در صورتی که وکیل باحضور در یکی از دفاتر اسناد رسمی ازوکالت بلاعزل استعفا دهد،وکالت بلاعزل باطل وبی اثرمی شود.
ابطال وکالت بلاعزل در دادگاه گاهی شخصی که وکالت بلاعزل داده،مدعی می شود که اصلاًعقد لازمی بین دوطرف منعقد نشده است که وی بخواهد شرط ضمن عقد،عزل وکیل رابپذیرد یا نپذیرد.
در چنین مواردی این ادعا با بررسی مدارک و مستندات،شهادت شهود و یااقرار خوانده(وکیل)قابل اثبات است؛ در این گونه موارد لازم است تافرد به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست ابطال وکالت بلاعزل را ارائه کند.دو نوع وکالت داریم وکالت ساده ووکالت بلاعزل
۱- فوت یاجنون وکیل یا موکل:درصورتی که وکیل یاموکل مجنون گشته یافوت نمایندوکالت بلاعزل ازبین خواهدرفت.
۲- انجام دادن موضوع وکالت توسط خودموکل: در صورتی که خود موکل عمل مورد وکالت را انجام دهدوکالت بلاعزل ازبین می رود به طورمثال وقتی وکالت درفروش داده باشداماخود فروش ملک را انجام دهد.
۳- ازبین رفتن موضوع وکالت:اگرموضوع وکالت مثلاً ساختمانی باشد که دراثرعلل قهری ازبین برود دراین صورت وکالت بلاعزل معنا نداشته چون موضوع وکالت پایان یافته است.
۴- هرگاه عقدوکالت بلاعزل اقاله شود:در صورتی که عقد وکالت توسط طرفین اقاله یاتفاسخ گرددوکالت بلاعزل نیزپایان می یابد.
۵- اگر عقد وکالت بلاعزل ضمن عقد لازمی بوده باشد وآن عقد لازم به دلیلی منحل گردد :این عقد وکالت بلاعزل قابلیت بلاعزل بودن خود را از دست می دهد وتبدیل به عقد جایزی می شود که هر یک از طرفین هر وقت که بخواهد می توانند آن رافسخ کنند.
۶- ممنوعیت وکیل از وکالت: مانند انفصال دائمی از وکالت دادگستری دراین حالت چون برای وکیل انجام وکالت ناممکن می گردد یعنی اجرای تعهدبه طور همیشگی غیرممکن می شود،خود به خود منفسخ خواهد شد.
ورشکستگی موکل درامور مالی:ورشکستگی موکل باعث انفساخ وکالت است.چون ورشکسته از تصرف در اموال خودممنوع است؛اما ورشکستگی وکیل موجب انفساخ وکالت نیست چون شخص ورشکسته در اموال دیگران به نحو وکالت ممنوع نیست.